Tom Boonen ook betrapt op xtc

Wielrenner Tom Boonen werd niet alleen betrapt op cocaïnegebruik. Hij nam ook xtc. Het Turnhoutse parket vraagt zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. Toch vindt zijn advocaat Johnny Maeschalck dat zijn cliënt niet als een doorsnee Vlaming wordt behandeld.

wverhaert

De raadkamer van Turnhout zal op 6 januari beslissen of Balenaar Tom Boonen al dan niet voor de strafrechter moet verschijnen.

Regelmatig gebruiker

In juni raakte bekend dat Boonen op 26 mei, bij een controle buiten competitie, positief testte op het gebruik van cocaïne. Boonen ontkende, maar een dna-test op zijn haren wees uit dat hij in die periode een regelmatig gebruiker was.

Boonen ontkent

Intussen blijkt dat de wielrenner niet enkel aan de cocaïne zat maar ook xtc gebruikte, zo wees onderzoek uit. Boonens advocaat Johnny Maeschalck heeft het dossier nog niet kunnen inkijken.“Maar het is duidelijk dat Boonen geen doorsnee behandeling krijgt.”

De advocaat wil het woord voorbeeldfunctie niet gebruiken. “Maar een gewone Vlaming zou hier niet voor worden doorverwezen, zoveel is zeker”, zegt Maeschalck. Boonen zelf ontkent nog steeds.

MEER OVER Tom Boonen

Meer sportnieuws