1 / 3

Studio 100 voelt weinig van de financiële crisis

Studio 100 verwacht voor 2008 een omzet van 101,4 miljoen euro. In een jaar van financiële en economische crisis overschrijdt het entertainmentbedrijf voor het eerst de grens van 100 miljoen euro.

ikerremans

Financieel directeur van Studio 100, Koen Peeters, gaf meer uitleg bij een bezoek van Vlaams minister-president en naamgenoot Kris Peeters.

Recordjaar

"Studio 100 scoorde goed in de Benelux en boekte een recordjaar in de pretparken", zei Koen Peeters aan de Vlaams minister-president en minister van Media.

"Daarnaast zien we het effect van de overname van de Duitse groep EM.Entertainment, met personages als Maja de Bij, Pippi Langkous en Black Beauty."

Sterke figuren

De entertainmentgroep verwacht niet dat de financiële crisis het bedrijf parten zal spelen. "De kracht van onze figuren blijft sterk en mensen besparen niet zo snel op uitgaven voor kinderen", legt Koen Peeters uit.

Subsidies

Studio 100-topman Hans Bourlon (foto links) merkte in de aanwezigheid van Kris Peeters fijntjes op dat Studio 100 voor geen enkele film subsidies heeft gekregen.

Bourlon pleitte dan ook voor overheidssteun voor tekenfilmstudio's. In Frankrijk of Australië bestaat zo'n systeem bijvoorbeeld al. "Mocht zoiets ook in Vlaanderen bestaan, dan zouden we die activiteiten wellicht hier uitbouwen", aldus Bourlon.

MEER OVER Studio 100

Nu in het nieuws