Trambestuurder De Lijn krijgt zwaardere straf in beroep

De straf van een trambestuurder van De Lijn, die twee jaar geleden betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval, is in beroep zwaarder geworden. Hij kreeg vier maanden rijverbod, een hogere boete en een celstraf van drie maanden met uitstel.

ikerremans

Het ongeval gebeurde op 28 december 2006 in de buurt van het Koningin Astridplein, op het kruispunt van de Van Wesenbekestraat met de Gemeentestraat. Een 62-jarige vrouw stak er over aan het verkeerslicht en werd gegrepen door een tram. Ze belandde onder het tramstel en overleed ter plaatse.

Onvoorzichtigheid

De trambestuurder werd een gebrek aan voorzichtigheid verweten. Volgens de man en vele andere bestuurders bij De Lijn was de verkeerssituatie evenwel de boosdoener. Op de bewuste plaats is het volgens de bestuurders heel moeilijk om voetgangers tijdig te zien.

Celstraf

Toch werd de man veroordeeld tot een boete en een rijverbod van één maand. De bestuurder ging in beroep.

Maar nu blijkt dat de man in beroep een zwaardere straf krijgt: vier maanden rijverbod, een hogere boete en bovendien een celstraf van drie maanden met uitstel.

De vakbonden van De Lijn gaan niet akkoord met de uitspraak en deelden al mee dat ze dinsdagmorgen actie zullen voeren op het Astridplein.

Lees ook: Vakbonden blokkeren Koningin Astridplein dinsdagmiddag

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio