153 Kerstbiertjes verleiden internationale liefhebbers

Amerikaanse bierliefhebbers stappen deze week speciaal in het vliegtuig om komend weekend in essen het Kerstbierfestival mee te maken. voor de unieke verzameling hebben ze die reis graag over.

jvandermosten

“Ook een Canadese bierjournalist komt helemaal naar hier gevlogen voor ons festival”, vertelt organisator Gerard Peeters. “Je maakt het dan ook nergens anders mee dat je zoveel soorten Belgische Kerstbier kan proeven.”

Nieuw record

Het record van vorige editie, 130 smaken, is ruim overschreden. “We hebben kleinere brouwerijen en nieuwe bieren aan de lijst kunnen toevoegen”, legt Gerard uit. “Het is een overdaad, want je kan eigenlijk niet meer dan tien soorten proeven. Het is dan ook helemaal geen Duitse braspartij met hoempapamuziek, maar een echte proeverij. De meeste bezoekers bestuderen eerst ons boekje met een beschrijving van alle biersoorten, en maken dan rustig hun keuze.”

Vorig jaar waren er 1.800 bezoekers, en vreemd genoeg is Peeters er niet op uit om dat aantal te overtreffen. “Het wordt anders te druk, en de zaal heeft maar een beperkte capaciteit. Mensen uit de omgeving komen overigens best zaterdagavond, dat is het rustigste. Zaterdagmiddag zit het vol Engelsen en Amerikanen.“

Geen dronkaards

En, nog nooit dronkaards gehad? “Nog nooit, op al die edities. Gebeurt het toch, dan zetten we zo iemand meteen buiten.”

Veertiende Kerstbierfestival in de Heuvelhal in Essen. Zaterdag 13 december van 14u tot middernacht, zondag 14 december van 12 tot 20u. Toegang gratis. Meer info: www.kerstbierfestival.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio