1 / 2

Judo spiegelt zich aan tennis en krijgt megahervorming

Judo kan qua populariteit een voorbeeld nemen aan het tennis. De internationale judofederatie probeert de sport een populariteitsboost te bezorgen door middel van een grondige hervorming van de kalender. Het judo zal vanaf 2009 het systeem van het tennis overnemen met vier Grand Slams en een Masterstoernooi.

jrosquin

De toernooien van Rio de Janeiro, Moskou, Tokio en Parijs-Bercy zullen voortaan de stempel dragen van Grand Slamtornooien, zeg maar de vier belangrijkste tornooien op de judokalender.

Net daaronder komen acht tornooien die voortaan Grand Prix zullen heten. Er komt eveneens een gelijkaardig punten- en klassementssysteem als in het tennis. Aan de hand daarvan zal beslist worden wie een ticket voor de Olympische Spelen verwerft. Bijgevolg komt er nu een universele ranking, terwijl momenteel ieder continent zijn eigen ranking opmaakt.

Tenslotte zijn er nog de Masters, die net als in het tennis de 16 beste judoka's van het jaar mogen ontvangen. De Masters zullen ieder jaar op een andere locatie plaats vinden.

Meer sportnieuws