Hyundai i20 voorzien van "elektronische bewaarengel"

Door al van bij de basisversie elke nieuwe i20 uit te rusten met een elektronische stabiliteitscontrole, vervult de nieuwe Hyundai i20 een heuse pioniersrol in het felbevochten B-segment.

ssimons

Nadat de Belgisch/Luxemburgse invoerder eerder al elke i30 (C-segment) van huis uit van ESP voorzag, wordt met de nieuwe i20 de lijn doorgetrokken. Het unieke veiligheidsniveau wordt dan ook dé sterkste troef van de i20.

De opvolger van de populaire Getz trekt volop de kaart van de veiligheid. Naast het gebruikelijke standaard ABS, BAS en 6 airbags, pakt de i20 uit met veiligheidsitems zoals gordelverklikkers op alle zitplaatsen, een uitschakelbare passagiersairbag, gordelspanners, actieve hoofdsteunen, verstevigingsbalken in de portieren, tractiecontrole en ESP.

Beschermengel

Het standaard ESP op elke i20 is een initiatief van de Belgisch/Luxemburgse invoerder. General Manager Chris Vereycken beseft het belang, maar ook het risico van deze beslissing; “De i20 richt zich tot een uiteenlopende doelgroep, waaronder ook heel wat jonge mensen. Voor hen is een elektronische bewaarengel een geruststellende gedachte. We hopen dat iedereen deze inspanning, ook om de prijs van de i20 erg concurrentieel te houden, naar waarde zal weten te schatten.”

De i20, beschikbaar vanaf 11.599 euro (inclusief BTW) zal het vanaf januari opnemen tegen concurrenten zoals de Volkswagen Polo, de (nieuwe) Ford Fiesta, de Opel Corsa, de Fiat Punto, de Renault Clio, de Peugeot 207 en de Toyota Yaris. "Geen enkele van deze rivalen biedt standaard ESP aan", klinkt het bij Hyundai.

MEER OVER Autogids

Nu in het nieuws