1 / 2

Blijft het Witte Huis rookvrij met nieuwe bewoner Obama?

Zal er voor het eerst sinds lang een rooklucht hangen in het Witte Huis? Er bestaat onduidelijkheid over die kwestie omdat de verkozen president Barack Obama zich in een interview liet ontvallen dat hij soms niet aan de drang kan weerstaan om naar de sigaret te grijpen.

jrosquin

Het is inmiddels bekend dat Obama vroeger een verwoede kettingroker was. Enkele jaren geleden probeerde de 44ste president van de VS een halt toe te roepen aan die kwalijke gewoonte.

Dit weekend vroeg de Amerikaanse interviewer Tom Brokaw Amerika's hoop in bange dagen op de man af of hij definitief verlost was van zijn rookgedrag. Na enkele aarzelingen moest Obama toegeven dat de verleiding nog steeds groot is om nicotine tot zich te nemen, maar dat hij toch al "een zware inspanning heeft gedaan om zijn gezondheid te verbeteren".

Zondigen

"Ik denk echter niet dat ik zal zondigen tegen de regels van het Witte Huis om niet te roken", beloofde Obama.

In het novembernummer van het magazine Men's Health had de Democraat uit Chicago zich nochtans laten ontvallen dat hij tijdens de slopende en stresserende campagne "af en toe" wel eens sigaretje durfde te roken.

Nu in het nieuws