1 / 3

Nog geen illegale slachtingen van schapen vast gesteld

Tijdens het Offerfeest, dat momenteel aan de gang is, zijn er in Antwerpen tot dusver nog geen inbreuken vast gesteld tegen het verbod op thuisslachtingen van schapen. GAIA en Animaux en Péril voerden vanochtend aan het slachthuis van Anderlecht protestacties tegen die illegale dierenslachtingen.

ssimons

Zowel de stad, het Federaal Voedselagentschap als de lokale politie voerden zondag en maandag controles uit in Antwerpen. Zij konden geen moslimgezinnen op heterdaad betrappen die thuis een schaap aan het slachten waren.

Sven Lommaert van de Antwerpse politie geeft echter toe dat het heel moeilijk is om overtreders bij de kraag te vatten. "Wat er achter de muren van privé-woningen gebeurt, kunnen we moeilijk inschatten".

De stad heeft in aan het park Spoor Noord een tijdelijke slachtvloer voorzien, waar een duizendtal moslims hun schaap ritueel kunnen slachten. Ook bij privé-slachters en enkele boeren kunnen de moslims terecht.

Vlaams Belang voerde aan de tijdelijke slachtvoer al acties "tegen de barbaarse praktijken die niet thuis horen in een westerse samenleving".

GAIA protesteert

Ook GAIA en Animaux en Péril voeren vandaag actie tegen het slachten van schapen en runderen, zonder voorafgaandelijke verdoving of bedwelming, aan het slachthuis van Anderlecht.

"Honderden schapen en ook runderen zullen er ter gelegenheid van het Offerfeest geslacht worden zonder verdoving", klinkt het in een persbericht.

"GAIA en Animaux en Péril grijpen de massaslachtingen van onbedwelmde dieren, die ter gelegenheid van het Offerfeest zullen plaatsvinden in de moeder van alle slachthuizen in ons land, aan om het lijden van onbedwelmd geslachte schapen en runderen aan te klagen", klinkt het nog.

Lees ook: GAIA richt meldpunt op tegen illegale thuisslachtingen.

Nu in het nieuws