Pakistan arresteert planners van bomaanslagen in Mumbai

De Pakistaanse veiligheidsdiensten hebben meerdere mannen aangehouden die te maken zouden hebben met de aanslagen eind vorige maand in Mumbai.

ghouben

Volgens de Pakistaanse veiligheidsdiensten zijn er zes mannen opgepakt, maar verdere details ontbreken.

De verdachten zijn verbonden aan een Islamistisch goed doel, Jamaat-ud-Dawa, maar dit zou een façade zijn voor de militante Lashkar-e-Taiba groepering. Het persagentschap Reuters meldt dat er volgens een woordvoerder van de Jamaat-ud-Dawa vier of vijf zijn mensen opgepakt bij een raid op een kamp van de Lashkar-e-Taiba nabij Muzaffarabad, de hoofstad van Kashmir. Een van hen is Zaki-ur-Rehman Lakhvi.

Lakhvi en Yusuf Muzammil, de leiders van anti-Indische activiteiten van de Lashkar-e-Taiba militie, hebben volgens de Indische veiligheidsdiensten de orders gegeven aan 10 militanten die met bomaanslagen minstens 171 mensen doodden in de Indische stad Mumbai.

Zicht krijgen

"De inval is uitgevoerd om details te krijgen over de activiteiten van de groep in Kashmir, na aantijgingen van India dat Lashkar-e-Taiba Pakistaans grondgebied gebruikt heeft voor training", aldus de woorvoerder van de Jamaat-ud-Dawa.

Deccan Mujahedeen

Bij de aanslagen op Mumbai kwamen meer dan 180 mensen om het leven. Volgens India zit Lashkar-e-Taiba achter de reeks aanvallen. Die groepering zelf ontkent de aanslagen. Ze zijn wel opgeëist door een onbekende beweging die zichzelf Deccan Mujahedeen noemt.

MEER OVER India

Nu in het nieuws