Café dicht, kerstmarkt weg

Lillo krijgt klappen. Er komt geen kerstmarkt meer en het dorp telt vanaf maandag een ontmoetingsplek minder, café-restaurant Louwke van ’t Licht. Linda tapt er zondag haar laatste pint.

jvandermosten

“Vrijdag 13 oktober 1995 was voor mij een geluksdag. Toen tapte ik mijn eerste pinten in dit café-restaurant”, begint Linda De Clercq (60) haar verhaal.

Volkse kroeg

Omdat de huisbaas haar contract opzegde en de twee partijen niet tot een nieuwe overeenkomst kwamen, besloot Linda een punt te zetten achter haar bijna 40-jarige horecaloopbaan. “Het dorp bestaat uit verschillende cafés met elk hun eigenheid. Deze zaak is waarschijnlijk de meest volkse kroeg in Lillo.”

“Ik kan mijn zaak nog tot eind december openhouden. Maar waarom? Nee, zondag wordt mijn laatste dag in dit café. Dat ben ik verplicht aan mijn vaste zondagse klanten die ik nog niet heb kunnen verwittigen en die ik niet voor een gesloten deur wil laten staan”, besluit Linda.

Geen kerstmarkt

“We konden vorig jaar nog rekenen op gratis kraampjes van de stad Antwerpen. Nu moeten we alles zelf bekostigen”, begint een ontgoochelde Eddy Daems. Hij nam vijf jaar geleden samen met Karel Van Roy het initiatief tot een kerstmarkt.

“Sindsdien zorgden de markten voor een extra gezellige kerstsfeer in het dorp”, aldus Eddy. “We zien het niet meer zitten om de kar alleen te trekken. Wat ons betreft is er dit jaar geen kerstmarkt. Misschien kan het district iets doen? We zien wel volgend jaar”, houdt Daems de deur nog een beetje open.

“Geen kerstmarkt en een café dicht, jammer!” zucht Daems en hij bestelt bij Linda zijn laatste pint in café Louwke van ’t Licht.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio