Dolle hond leidt tot dodelijke steekpartij

Omdat er in de dodelijke steekpartij tussen drie stomdronken Polen op 1 juni sprake was van uitlokking, werd het geen assisenzaak. De strafrechter veroordeelde Jakub B. tot twee jaar voor de steekpartij en Tomasz S. tot tien maanden voor opzettelijke slagen.

jrosquin

Drie stomdronken Polen kregen op 1 juni ruzie op een flat in de Bredestraat. Tomasz S. kwam met zijn collega Pjotr Podgorniak op bezoek bij Jakub B. om een incident van de avond voordien bij te leggen. Tomasz verpestte toen het verjaardagsfeestje van Jakub. De drie dronken heel de middag Dolle Hond, een cocktail van wodka, frambozensap en tabasco.

dronkemansruzie

In een zware dronkemansruzie incasseerde Jakub slagen van de twee anderen. Pjotr Podgorniak viel Jakub, die hij nog nooit had ontmoet, langs achter aan. Daarop trok Jakub een mes en stak hem neer. Pjotr trachtte nog te ontkomen, maar zakte op straat in elkaar.

De politie trof Jakub en Tomasz aan in de flat, maar zij waren te dronken om iets te verklaren. Jakub B. kreeg twee jaar voor de steekpartij, Tomasz S. tien maanden voor opzettelijke slagen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio