Verkoop Fortis Verzekeringen aan BNP Paribas onzeker

De verkoop van Fortis Verzekeringen België aan BNP Paribas is onzeker geworden. De beursgenoteerde Fortis Holding eist honderden miljoenen extra boven op de oorspronkelijke deal van 5,5 miljard euro. Dit zeggen partijen rond de onderhandelingen in Het Financieele Dagblad.

ghouben

Beide partijen wilden de transactie oorspronkelijk voor 4 december afronden. De afgelopen dagen is volgens de Nederlandse krant zonder succes verder onderhandeld. "De verkoop is onder hoge druk tot stand gekomen. De Fransen mogen het niet cadeau krijgen", zegt een bron dicht bij de onderhandelingen. Maar BNP weigert Fortis tegemoet te treden.

Zware druk

Fortis staat onder zware druk van zijn aandeelhouders, getuige daarvan de woelige aandeelhoudersvergaderingen vorige week. BNP Paribas kocht begin oktober zowel de bank- als verzekeringstak van Fortis in België. Voor de bank betaalde de Franse bank amper 0,7 keer de boekwaarde. Fortis kan hier niets meer aan veranderen, want Fortis holding verkocht de bank aan de Belgische staat en die verkocht op zijn beurt 75% van de bank aan BNP.

Voor Fortis Verzekeringen wil Fortis Holding wel degelijk een vuist maken.

Nu in het nieuws