Stef Wils na Nieuwjaar bij AA Gent

Westerlo moet vanaf Nieuwjaar verder zonder zijn sterkhouder Stef Wils. De centrale verdediger voetbalt de komende 3,5 jaar voor AA Gent.

ghouben

“De clubs zijn het eens en dit weekend bereikte ik zelf een akkoord met de Buffalo’s. Dit is de logische stap voorwaarts in mijn carrière.” Bij Gent bevestigt manager Michel Louwagie de transfer: “Wils is een opportuniteit. We zochten iemand met een goede mentaliteit.“

De ex-speler van Lierse groeide aan de zijde van Nico Van Kerckhoven uit tot één van de steunpilaren van de seizoenrevelatie. “Ik heb een heel plezante tijd beleefd bij Westerlo, één waaraan ik veel vriendschappen bewaar, maar ik wilde een andere uitdaging tegemoet. Westerlo heeft mij nog een heel mooi tegenvoorstel gedaan, maar ik wilde andere lucht opsnuiven en AA Gent kwam als geroepen.”

Ook in beeld bij Standard

Wils is einde contract in het Kuipje en was de laatste tijd ook in beeld bij Standard en enkele Nederlandse clubs. “Die interesse bestond wel degelijk maar ik had hier een prima gevoel bij. AA Gent is de logische stap voorwaarts. Zij spelen elk jaar voor de prijzen en hebben een ambitieus project met hun nieuwe stadion. Ik heb nog niet met Michel Preud’homme gepraat, maar zijn aanwezigheid speelde zeker mee in mijn beslissing.” Bij Westerlo reageert manager Herman Wijnants lichtjes teleurgesteld. “Als Wils akkoord gaat met Gent en weg wil, kunnen we hem niet tegenhouden. Wils is nu ook weer niet onvervangbaar. Wij hebben voor die positie Sergio Hellings en Wouter Corstjens en die is zeker zo goed.”

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws