1 / 3

Intelligente mannen hebben beter sperma

Mannen die een hoger IQ hebben, produceren sperma van betere kwaliteit. Tot dat besluit zijn Britse onderzoekers gekomen.

ssimons

Een team onderzoekers van het Institute of Psychiatry analyseerde data van 425 VS-soldaten die in dienst waren tijdens het Vietnam-tijdperk. De onderzochte mannen die goed scoorden op intelligentietests, bleken ook spermacellen van hoge kwaliteit te produceren, ongeacht hun leeftijd of levensgewoonten.

Het resultaat van het onderzoek steunt het idee dat de genen die de intelligentie van een man bepalen, ook invloed hebben op andere biologische aspecten.

Rosalind Arden, hoofd van het team van onderzoekers: "Dit betekent echter niet dat mannen met een lager IQ altijd slecht sperma hebben; de relatie die we ontdekten is slechts marginaal."

"Het feit dat we een relatie tussen IQ en sperma hebben ontdekt, leert ons meer over de ontwikkeling van het brein en de testikels van een man wanneer die zich nog in de baarmoeder bevindt", vult onderzoeker Allan Pacey aan. "Het is niet zo dat een man die veel Sudoku's oplost, de kwaliteit van zijn sperma verbetert."

Nu in het nieuws