1 / 2

Gerets smeekt fans om kalmte

In Frankrijk profiteerde Eric Gerets optimaal van de misstap van Lyon om drie punten dichter te kruipen bij de leider. L’OM haalde het met 2-1 van Nice dankzij een own-doelpunt van Echouafni en een pot van Niang. Maar na de match maakte Eric Gerets plaats voor extra-sportieve dingen.

ssimons

Na de Champions League-wedstrijd Atletico Madrid- Marseille werd de Franse supporter Santos Mirassiera opgepakt. Het Madrileense gerecht veroordeelde hem tot 3,5 jaar cel voor het bedreigen en verwonden van agenten. Santos was de voorzanger van de Ultra’s van Olympique Marseille.

Wraak

Morgenavond staat de wedstrijd Marseille-Atletico op het programma en de fans van l’OM zinnen op wraak. Er werden al anonieme bedreigingen richting Atletico-fans geuit. Voor elk jaar gevangenis dat Santos kreeg willen de Fransen één Spaanse fan ombrengen. Atletico Madrid maande zijn achterban alvast aan om niet naar Marseille te reizen.

Eric Gerets was een gelukkig man na de 2-1-zege tegen Nice. Maar de Leeuw maakte van de persconferentie na de wedstrijd ook gebruik om de aanhang van Marseille tot kalmte aan te manen.

“Deze zege was ruimschoots verdiend. Op enkele minuten na domineerden we de hele wedstrijd. De laatste weken incasseerden we heel wat goals door individuele fouten maar die zijn er nu uit. Toch moesten we tot het laatste fluitsignaal wachten om zekerheid te hebben.”

Santos

“Wij dragen deze zege volledig op aan Santos. Er is zoveel verteld over die jongen. Het hele verhaal was ook voor ons een schok. Maar heel Marseille staat achter hem. Dat mag hij niet vergeten. Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om een SOS de wereld in te sturen. Ik ben bang voor de wedstrijd van volgende dinsdag. Ik vrees dat de gemoederen voor, tijdens en na de terugwedstrijd tegen Atletico Madrid opnieuw verhit zouden kunnen raken. Dat kan serieuze gevolgen hebben voor de toekomst van de club. Als er incidenten plaatsvinden, kan dat l’OM erg duur te staan komen.

Als het opnieuw tot ongeregeldheden komt, hangt er Marseille een uitsluiting van Europees voetbal boven het hoofd. “Daar wil ik echt niet aan denken”, besloot Gerets die al aangaf Santos te gaan bezoeken in de Spaanse gevangenis.

StJo

Meer sportnieuws