Vijftiger bezwijkt op fetisj-feestje in Antwerpen

In een Antwerpse homodiscotheek op het Damplein is vrijdagnacht een man uit Knokke-Heist onwel geworden. Het slachtoffer overleed onderweg naar het ziekenhuis. De organisatie zit verveeld met de zaak, maar ontkent dat het overlijden iets te maken had met het privé-fetisj-feestje waarop de man aanwezig was.

ghouben

Volgens Vincent Vanhoutte, organisator van het feestje A Hard Night in de afgehuurde D-club in het oude stationsgebouw op het Antwerpse Damplein, ging de man neer rond 2.30u. Hij was toen in de 'darkroom', een verduisterde speelkamer in de kelderverdieping.

Diabetes

“Er waren toevallig een arts en een verpleger aanwezig die samen met ons EHBO-team onmiddellijk de eerste zorgen toedienden”, weet Vanhoutte. “De dokter concludeerde dat de man suikerpatiënt was en een hartstilstand kreeg. Op zijn hotelkamer vond de politie ook diabetesmedicatie.”

Een toegesneld MUG-team nam de verzorging van de man over, maar onderweg naar het ziekenhuis is hij overleden.

Deftige man

De initiatiefnemers van A Hard Night hebben intussen hun website offline gehaald uit respect voor het slachtoffer. Ze ontkennen dat het om een verdacht overlijden gaat of dat het incident te maken heeft met drugs of obscure fetisj-zaken.

“Het was een deftige man, normaal gekleed. We hebben al contact gehad met zijn familie en ons medeleven betuigd”, aldus Vanhoutte. “Dit is een zeer spijtige zaak die verder niets met het feestje te maken heeft.”

Gesloten

Na het incident werd de kelderverdieping meteen gesloten. Maar zaterdag ging de club op het Damplein wel gewoon weer open. In de toekomst zal A Hard Night op een andere locatie plaatsvinden, maar dat bleek eerder al beslist.

De officiële oorzaak van de hartaanval is nog niet bekendgemaakt. Die wordt door het parket van Antwerpen onderzocht en zal eventueel de diabetes-piste moeten bevestigen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio