Senioren palmen De Pelikaan in

Ziekenhuis De Pelikaan in Temse wordt na de sluiting in 2013 gerenoveerd en omgevormd tot 35 aanleunwoningen voor senioren. Ook in het rustoord De Reiger komen aanleunwoningen. Er komt daar een nieuwbouw voor 128 rusthuisbewoners.

Centraal in de plannen staat de intentie om de campussen Blauwhof en De Reiger, waar naast rustoord De Reiger ook het serviceflatgebouw Elisabeth en ziekenhuis De Pelikaan staan, om te bouwen tot twee volwaardige woonzorgcentra. De Pelikaan is een onderdeel van AZ Nikolaas.

”Op de OCMW-campus in Temse plannen we een nieuw rusthuis met 128 bedden”, zegt Meeus. ”32 nieuwe plaatsen voor rusthuisbewoners verkrijgen we door de benedenverdieping van het bestaande rustoord De Reiger te renoveren. Die 32 bedden in het huidige rustoord worden voornamelijk gereserveerd voor mensen die veel zorg nodig hebben. De 160 rustoordbedden op campus De Reiger worden ingedeeld in tien leefgroepen van elk 16 bedden. In het nieuwe woonzorgcentrum komt ook een lokaal dienstencentrum en worden vier bedden voor kortverblijf en crisis- en nachtopvang gepland.”

Ouderen die weinig zorgbehoevend zijn, worden gestimuleerd om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Toch komen er op campus De Reiger zeventig nieuwe aanleunwoningen. ”Om de grote toevloed aan senioren met beperkte zorgprofielen aan te kunnen, zal het gebouw De Pelikaan, dat tot 2013 onderdeel is van AZ Nikolaas, worden gerenoveerd”, zegt Meeus. ”Het zal plaats bieden aan 35 aanleunwoningen voor ouderen. Daarnaast zullen ook de verdiepingen van het huidige rustoord De Reiger worden gerenoveerd en omgevormd. Ook daar komen 35 aanleunwoningen.”

De rusthuisbedden van woonzorgcentrum Blauwhof in Steendorp worden voor de zwaardere zorgbehoevende senioren voorbehouden. De bouw van serviceflats, satelliet- en aanleunwoningen voor minder hulpbehoevende ouderen en de aanleg van een woonzorgzone in Steendorp worden onderzocht.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio