“Samen met Bert Anciaux vechten tegen verrechtsing”

Fauzaya Talhaoui maakte afgelopen week bekend dat ze het voor bekeken houdt bij Vlaams-Progressieven. Nu praat ze voor het eerst over haar toekomst: “Ik wil samen met Bert Anciaux en sp.a vechten tegen de verrechtsing van Vlaanderen.”

“Ik vertrek bij Vl.Pro om dezelfde reden waarom ik in 2003 Agalev heb verlaten”, zegt gemeenteraadslid Fauzaya Talhaoui. “Ik vertegenwoordig een aanzienlijk deel van de allochtone gemeenschap. Die mensen rekenen erop dat ik in deze moeilijke tijden vecht voor hun sociale rechten. Dat kan niet in een partij als Vl.Pro, die te klein is geworden om op de politieke agenda te wegen.”

Nieuw verhaal

“Ik geloof in het nieuwe project waarmee Bert Anciaux de progressieve krachten in Vlaanderen wil groeperen. Ik wil nadrukkelijk stellen dat wij niet opgaan in de sp.a. Het moet een nieuw verhaal worden, want ook de sp.a heeft behoefte aan verse zuurstof.”

“Met bekende politici zoals Caroline Gennez, Bert Anciaux, Patrick Janssens, Frank Vandenbroucke en ik moet de nieuwe beweging een aanzienlijk deel van de kiezers kunnen aanspreken. We moeten ook luisteren naar progressieve stemmen buiten de politiek."

Niet overhaast

"Samen moeten we op zoek gaan naar nieuwe recepten om de verrechtsing van Vlaanderen te bestrijden. Daar moeten we tijd voor nemen, we mogen niet overhaast te werk gaan omdat er verkiezingen aankomen. Zelf wil ik in Antwerpen als onafhankelijk raadslid blijven samenwerken met de sp.a-fractie”, zegt Fauzaya Talhaoui.

Lees hier: 'Links is er nog niet', het standpunt van redacteur Lex Moolenaar.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio