Buurtservice helpt met kleine klussen

De Boechoutse Buurtservice (BBS) is een nieuwe dienst van het OCMW die op 5 januari 2009 zijn deuren opent. Het gaat om een sociaal tewerkstellingsinitiatief van het OCMW en de gemeente Boechout.

De BBSD levert zogenaamde buurt- en nabijheidsdiensten en is erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. “De BBS levert aanvullende diensten waarmee hij tegemoet komt aan noden van de bevolking die momenteel niet ingevuld worden. De BBS wil in geen geval concurrentie zijn voor bestaande diensten en bedrijven."

"De werknemers van de BBS kunnen niet worden ingezet voor gespecialiseerde klussen, gevaarlijke werken of hoogtewerken. Kleine klussen zoals tuinonderhoud, schilderwerken of hulp bij een verhuizing kunnen wel”, aldus het OCMW. “We denken ook aan diensten zoals af en toe kinderen opvangen en boodschappen doen.”

De kostprijs bedraagt 7 euro per uur voor de klussen en 5 euro per uur voor de diensten. Het eerste uur is altijd volledig te betalen, nadien betaal je per begonnen half uur. Je kunt ook een sociaal tarief aanvragen als je daar recht op hebt. In dat geval zal de dienstverantwoordelijke een financieel onderzoek uitvoeren.

Inwoners die wegens van ouderdom, ziekte, handicap of sociale omstandigheden bepaalde taken zelf niet meer kunnen uitvoeren, kunnen beroep doen op deze dienst, ongeacht hun inkomen. Wie niet tot de doelgroep behoort, kan contact opnemen met Zita, de dienstencheque-onderneming waar Boechout mee samenwerkt.

Voor een aanvraag kun je terecht bij C. Bossaert, OCMW Boechout, Dr Theo Tutsstraat 20, 03-460.18.45 of bbs@ocmwboechout.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio