Schelle zegt neen tegen overdracht Fabiolalaan

“We moeten dat ‘cadeau’ niet”, zegt burgemeester van Schelle Rob Mennes (CD&V/N-VA) over de geplande overdracht van de Fabiolalaan. De provinciale baan is volgens de gemeente in de huidige situatie een te zware financiële aderlating.

Naar aanleiding van het kerntakendebat is beslist dat de provincie niet langer als wegbeheerder zal optreden. De primaire en secundaire wegen worden overgedragen aan de Vlaamse overheid, de lokale wegen aan de gemeenten.

”De baan werd in de jaren zestig gerealiseerd als onderdeel van een zogenaamde Rupelweg tussen Antwerpen en Boom om de dorpen langs Schelde en Rupel te ontsluiten. In september maakten tellingen duidelijk dat dagelijks bijna 10.000 voertuigen passeren. Dat kan bezwaarlijk nog een lokale weg worden genoemd”, argumenteert de burgemeester.

”Bovendien is al lang duidelijk dat een herstructurering nodig is. Het kan niet dat de provincie dit onafgewerkte vraagstuk afstoot. Die zware kosten kan de gemeente niet dragen”, haalt de burgemeester als tweede hangijzer aan. Schelle stelt daarom voor de Fabiolalaan over te dragen aan het gewest.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio