Ravage na botsing tegen Spaans restaurant

Een auto die vrijdagnacht tegen de gevel van restaurant Valencia aan de Oude Leeuwenrui smakte, laat een ravage achter. De uitbater overweegt dicht te blijven tijdens de feestdagen. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf.

Zaakvoerder José Miralles werd niet wakker toen een wagen tegen zijn gevel aan de Oude Leeuwenrui 26 smakte, maar de schade aan zijn restaurant Valencia is aanzienlijk. De man woont op de derde verdieping boven het pand. “De tranen stonden in mijn ogen toen ik ’s ochtends deze puinhoop aantrof. De wagen is net tussen twee geparkeerde wagens door geglipt, anders was de impact waarschijnlijk wat gebroken.”

Plankgas

De bestuurder, die hoogstwaarschijnlijk de controle over het stuur van zijn wagen verloor, gaf na het ongeval gewoon weer plankgas. “En ik blijf met alle miserie achter”, zucht José.

“Net voor de feestdagen. Ik kan de voordeur niet meer opendoen, de radiator hangt uit de muur, de ramen zijn stuk. Binnen zijn er tafels omver gevlogen en glazen kapotgevallen. De schade loopt volgens een schatting van de technieker gemakkelijk op tot 20.000 euro. Volgende week kan ik eventueel mijn klanten binnenlaten via het café hiernaast. Maar of ik met kerst een Nieuwjaar zal opendoen, betwijfel ik. Dit herstellen duurt minstens een paar weken.”

De politie spoort intussen de aanrijder op. “De buurtbewoners hebben niets gemerkt, maar een voorbijganger heeft twee nummerplaten genoteerd”, weet politiewoordvoerder Alfons Bastiaenssen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio