Aangevallen slager eist dat dolleman verhuist

Stefaan Vermote wil een verhuizingsplicht voor de man die eind november zijn slagerij aan de Herentalsebaan in Deurne kort en klein sloeg. Vermote zet zijn eis kracht bij met een petitie die werd ondertekend door meer dan duizend buurtbewoners.

Vermote trekt vandaag naar het Antwerpse gerechtshof. Hij hoopt de procureur persoonlijk te spreken over de dolgedraaide Pool die zijn slagerij binnenstormde, zonder aanleiding zijn klanten bedreigde en met weegschalen en vlijmscherpe messen gooide. “Verschillende winkels hebben al last met hem gehad. Als het de volgende keer écht slecht afloopt, moet de procureur niet zeggen dat ik hem niet verwittigd heb.”

De dader zit momenteel in een instelling, maar Vermotte vreest dat hij daardoor ongestraft zal blijven. “Na het uitzitten van een gepaste straf wil ik dat hij verplicht wordt om te verhuizen.” Want de slager weet intussen dat de kerel op tweehonderd meter van zijn zaak woont. In een brief bood hij de slager onlangs zijn verontschuldigingen.

“Hij schreef dat hij alles zal vergoeden. Maar het gaat om 23.000 euro. Als dat gebeurt met afbetalingen van 50 euro per maand, dan ben ik nog jaren bezig. Ik wil gerechtelijke garanties dat ik mijn geld krijg”, zegt Vermote.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio