Burgemeeester ontstemd over VTM-reportage

Rumsts burgemeester Francy Van der Wildt (sp.a) is ontstemd over een reportage die VTM dinsdag uitzond tijdens het nieuws. De aanleiding was een enquête van sp.a, maar opnames in het Rumstse Volkshuis werden volgens haar uit hun context getrokken.

De opnames die VTM had gemaakt in het Rumstse Volkshuis werden gebruikt als illustratie bij de resultaten van een enquête die door de nationale sp.a-partijleiding werd georganiseerd. In de reportage was een aantal weinig vleiende opmerkingen te horen over katholieken, allochtonen en werklozen.

Schaamte

“Ik was op reis op het moment van de uitzending, maar ik kreeg de beelden achteraf te zien”, zegt de burgemeester. “Ik zonk door de grond van schaamte. Het beeld dat wordt opgehangen, komt uit een ver verleden en werd ingegeven door een zucht naar sensatie. In Rumst zijn socialisten al lang welkom in de Parochiale Kring en katholieken in het Volkshuis.”

Respect

“Elke zuil hier heeft nog zijn eigenheden en dat mag, maar onderling respect is het codewoord. De VTM-reportage toont alleen dat wat de journalisten zelf graag wilden laten zien. Zo treden onze harmonies bijvoorbeeld regelmatig samen op. Niemand, maar dan ook niemand wordt in het Volkshuis buiten gekeken omdat hij of zij geen socialist is.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio