Twee ongevallen op twee uur tijd op dezelfde plek

Op het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg in Sint-Katelijne- Waver vond zaterdagavond twee keer een verkeersongeval plaats. De ongevallen gebeurden op bijna dezelfde manier en op exact dezelfde plaats.

Het kruispunt van de Liersesteenweg en de R6 heeft haar reputatie als gevaarlijk kruispunt op de grens van Mechelen en Katelijne alle eer aangedaan.

Alfa Romeo

Het eerste ongeval gebeurde rond 17.30u. Een Alfa Romeo met een koppel uit Nijlen kwam vanuit de richting van de E19 en kwam in botsing met een Mercedes die uit de richting van Sint-Katelijne-Waver kwam.

De Mercedes belandde in de gracht. De Alfa Romeo werd langs achteren geraakt toen de Mercedes links afdraaide en kwam midden op het kruispunt te staan. De vrouw uit Nijlen werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

Vrachtwagen

Het twee ongeval gebeurde twee uur later later op dezelfde plek. Een lichte vrachtwagen die uit de richting van de autosnelweg kwam, botste op een vrachtwagen die uit Katelijne kwam.

De impact van dit ongeval was veel groter, want de lichte vrachtwagen werd frontaal gegrepen, begon te tollen en kwam twintig meter verder tot stilstand op het andere baanvak. De vrachtwagen reed in op een verlichtingspaal. De bestuurder, Jean-Pierre O.D.B. uit Hulshout, was niet gewond.

Zwaargewond

De twee inzittenden van het kleinere voertuig waren er wel erg aan toe. Een van hen moest ter plaatse worden gereanimeerd. Ze werden beiden met spoed naar het UZA Edegem en het ziekenhuis van Duffel gebracht.

Het duurde tot na middernacht vooraleer de rijweg weer vrij was. Zondag stabiliseerde de toestand van de 32-jarige P.S. uit Scherpenheuvel en de 24-jarige passagier H.K. uit Mechelen zich. Een verkeersdeskundige onderzoekt de oorzaak van de botsing.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio