“Parkeren is hier een hele opdracht”

De buurtbewoners van gemeenschapscentrum ’t Dorp in Kessel (Nijlen) hebben een brief geschreven naar het schepencollege. Ze zijn het gebrek aan parkeerplaatsen in de buurt grondig beu.

Een vijftigtal buurtbewoners ondertekenden de brief. Ze benadrukken dat ze geen 'lastige' buurtbewoners zijn. “We zijn blij met het succes van het gemeenschapscentrum”, legt Chris Wuyts uit, die in de buurt woont. “We stellen ons ook niet moeilijk op als er een activiteit wordt georganiseerd of er een beetje lawaaioverlast is. Maar over de parkeerellende zijn we het allemaal eens: zo kan het niet langer.”

Kwartier

“Je auto kwijtgeraken is hier een hele opdracht. Als het gemeenschapscentrum wordt gebruikt, moeten we vaak langer dan een kwartier naar een parkeerplaats zoeken. Ook in de omliggende straten staat alles dan vol. Door het toenemende succes van het gemeenschapscentrum zijn er meer en meer dagen waarop er grote problemen zijn. De extra appartementen die op komst zijn, gaan het probleem nog verergeren”, klinkt het.

Gevaarlijke situaties

De vele wagens zorgen volgens de buren ook voor gevaarlijke situaties. “Veel wagens staan gevaarlijk of onreglementair geparkeerd. Meer en meer zijn er ook conflicten tussen buren en de organisatoren over waar ze hun wagens kwijt kunnen. Dat kan niet de bedoeling zijn”, staat in de brief. Op de website van het Vlaams Belang loopt ook een poll over het probleem. De meeste deelnemers geven de bewoners gelijk.

Extra plaatsen

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) zegt dat het bestuur al langer aan een oplossing werkt. “We gaan een stuk open veld in de Berlaarsesteenweg huren van de Kerkfabriek om er een parkeerterrein van te maken. Daar maken we ruimte voor tussen de zestig en tachtig auto’s. De aanvraag voor de bouwplannen is in opmaak. Geef ons nog even tijd. Als alles vlot verloopt, zal de parking in het voorjaar van 2009 klaar zijn”, geeft de burgemeester aan.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio