Dag en nacht oppas

De nieuwe kinderopvang Deborah Centre in Ravels is zeven dagen in de week dag en nacht open. Hiermee is de opvang van Dorothea Dekker en haar man Judah uniek in de Kempen. “De kinderen zijn hier altijd welkom, zelfs als hun ouders enkele uurtjes gaan winkelen of een avondje op stap gaan”, vertelt Dorothea.

Dorothea (35) en Judah (43) komen uit Nederland en Suriname, maar wonen al sinds mei in het Gilseinde in Ravels. In hun achtertuin verbouwde het koppel een hangar tot een ruime kinderopvang.

Evenwicht

”Ouders hebben het tegenwoordig moeilijk om een evenwicht te vinden tussen hun werk en hun gezin”, legt Dorothea uit. ”Veel moeders gaan nu ook buitenshuis werken en hebben opvang nodig voor hun kinderen. Verder werken heel wat mensen in ploegen of met onregelmatige uren. Op al die behoeften speelt Deborah Centre in.”

Omdat Deborah Centre nog niet lang open is, kunnen Dorothea en Judah het werk voorlopig met twee aan. ”Maar we hebben ruimte voor dertig kindjes”, vertelt Judah. ”Als het drukker wordt, moeten we natuurlijk wel personeel aannemen.”

Doortje

Het koppel ziet hun nieuwe job helemaal zitten. ”We kunnen elkaar afwisselen als het te zwaar wordt”, weet Dorothea. ”Ik heb al heel wat ervaring in het werken met kinderen. Van opleiding ben ik sociaal pedagoge en heb een tijdje als onthaalmoeder gewerkt. Daarvoor heb ik vier jaar met straatkinderen gewerkt in Brazilië en werkte ik met minderjarige asielzoekers in Nederland. Toch heb ik altijd geweten dat ik een kinderopvang wilde openen, en nu is het dus zover.”

”Heel wat mensen willen weten waar de naam Deborah Centre vandaan komt”, zegt Dorothea. ”Dat is een bijbelse naam, die eigenlijk ’moeder des huizes’ betekent. Daar is onze visie op gebaseerd: Deborah Centre moet een tweede thuis zijn en ik een tweede moeder. Voor de kindjes ben ik tante Doortje.”

Meer info: 014-71.83.99 of jdoortje@hotmail.com

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio