Geelse studente helpt vluchtelingen op campus

Studente Lieselotte Thys (19) uit Geel is zondagavond met een dubbele autolading dekens en warme kleding naar de Vrije Universiteit Brussel (VUB) gereden. Als studente aan de VUB raakte ze erg onder de indruk door het lot van de vluchtelingen die op de Brusselse campus verblijven. Ze zamelde samen met haar moeder Hilt Maes bliksemsnel hulpgoederen in.

Bijna tweehonderd vluchtelingen zonder papieren voeren actie op de campus van de Vrije Universiteit Brussel. Lieselotte Thys uit de Geelse parochie Zammel studeert politieke wetenschappen aan de VUB. Ze zit in haar eerste jaar.

“We hoorden in de les over die mensen. Ik ben samen met een vriendin gaan kijken. Die persoonlijke confrontatie raakte me. Ik kon niet onverschillig blijven voor hun lot. Deze mensen hebben kou. De mannen verblijven in een afgesloten gedeelte van een parkeergarage. Vrouwen en kinderen zitten in een leegstaande woning. Mijn vriendin en ik besloten meteen om te helpen”, reageert de studente.

Freinetschool

“Mijn moeder is kleuterleidster in freinetschool De Steltloper in Geel-Oosterlo. Ik vroeg haar of ze niet kon helpen. Zij is beginnen mailen naar kennissen van de school en heeft veel mensen aangesproken. Dat leidde tot een ongelooflijke respons”, vertelt Lieselotte.

De Geelse kon zondagavond met een rijke buit aan medeleven én hulpgoederen weer naar haar Brusselse kot vertrekken. “We hebben een stationwagen en toch krijgen we alles niet in één keer in Brussel. Er zijn zeker twee ritten nodig. Veel mensen brachten spontaan dekens en warme kleding binnen. Ik wil niet beweren dat het uit de hand is gelopen, maar van dit succes ben ik echt geschrokken. Mijn moeder werkt duidelijk in een school met erg sociaal voelende mensen”, besluit een glunderende Lieselotte.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio