Bergen haalt zwaar uit tegen Dender: 5-2

Een leep Dender, ongeslagen sinds 25 oktober, beet in Bergen in het zand. Het was Dahmane die na een woelige week zijn team op sleeptouw nam. Hij sneed zoals in zijn beste dagen, forceerde een handvol kansen en scoorde twee treffers.

pirombouts

De derde trainerswissel bij de Henegouwers zorgde voor een grote psychologische schok. De thuisploeg verscheen in een uiterst offensieve gedaante met opnieuw Jarju-Dahmane in de vuurlinie. Vooral Dahmane ontpopte zich snel als de grote boeman van weinig overtuigende bezoekers.

Punten pakken

Technisch directeur Dessy gooide zijn elftal niet overhoop, maar herschikte wel zijn verdediging terwijl Boskamp speerpunt Sylla op de bank liet starten. Punten pakken en een derde thuiszege versieren was dan ook de enige opdracht voor de Draken die in de laatste acht wedstrijden slechts vier doelpunten scoorden en amper vijf schamele punten oogsten.

Een leep Dender kon voor de rust alleszins deze toestand niet uitbuiten. Na een klein kwartier gaf Jarju op aangeven van Ragued doelman Berthelin het nakijken, meteen het zevende doelpunt van de thuisploeg voor eigen volk dit seizoen.

Geprikkelde Dahmane

Nog geen minuut later mocht De Pever ongehinderd een nummertje opvoeren om de gelijkmaker te versieren. Een blijkbaar geprikkelde Dahmane schudde zijn team wakker. Net voor het halfuur zou hij na een uitval van Brahami de gasten nogmaals in het ootje nemen. Eindelijk wat dolle taferelen in een dunbevolkt stadion want voor het eerst sinds 27 september stonden de Draken voor eigen volk nog eens aan de leiding.

Na de pauze bleef Dahmane de wedstrijd animeren. Hij zou snel de stand verder opdrijven, ook boezemvriend Diane droeg nu zijn steentje bij tot de ruimste zege van het seizoen.

Scheidsrechter: Delacour. Toeschouwers 3.000. BERGEN: Herpoel, Jay, Buysens, Dzidic, Migliore, Brahami, Ragued, Diane (74' Okkonen), Collet (80' Gueye); Dahmane, Jarju (76' Oris). DENDER: Berthelin, Deflandre, Fred, Blondelle, Filipovic, Wiggers (56' Iribaren), Destorme, Jacobs, Smajic (66' Degroote), De Pever, Wittesaele (60' Sylla). Doelpunten: 13' Jarju 1-0, 14' De Pever 1-1, 28' Dahmane 2-1, 52' Dahmane 3-1, 61'Diane 4-1, 84' Okkonen 5-1, 86' Sylla 5-2.

MEER OVER Bergen

Meer voetbalnieuws