Strafschop van Vleminckx loodst KVM voorbij Charlerloi: 1-2

Malinwa heeft zelf voor Sinterklaas gespeeld en op het veld van Charleroi een verdiende zege in het schoentje gelegd. Kon redder in nood Habibou de Zebra's nog tegen het spel op voorsprong koppen, dan zetten Mununga en Vleminckx die situatie recht.

pirombouts

De Maneblussers zorgden voor het eerste gevaar, maar Laquait kon nog net de schuiver van Persoons in hoekschop werken. Onder impuls van Dunkovic dicteerde geel-rood het spel, maar het doelpunt viel aan de overkant. Nadat Habibou een draaibal over de winkelhaak liftte, opende de Fransman de score toen hij met het hoofd de ganse Mechelse defensie te vlug af was: 1-0.

Gelijkmaker Mununga

Persoons en Dunkovic dreigden nog vanop afstand, maar telkens ging Laquait goed plat. Toen Persoons Mununga knap vrijspeelde, stond de Franse doelman machteloos tegen diens schot in de verste hoek: 1-1. Dunkovic verplichtte Laquait zich nog eens te strekken, wat Renard eerder moest toen op een volleyschot van Théréau.

Net na de rust werkte Laquait een schot van Mununga weg en kon Defays de rebound van Vleminckx net voor de lijn weghalen. Malinwa nam nu de match in handen. Laquait hield eerst Ivens van een treffer, waarna Mununga, alleen voor Laquait, in de wolken schoot.

Strafschop

Toen Mununga op de rechterflank doorging, werd hij door Sbaï tegen de vlakte gewerkt. Vleminckx schoot de rood-gelen op 1-2 vanop de strafschopstip. En Gorius en Persoons kwamen nog dicht bij de 1-3. Terwijl de Mechelse kop met zijn poulains een feestje bouwde, werden de Zebra's door hun eigen spionkop uitgejouwd.

De Mechelse defensie kwam nooit in verlegenheid, terwijl de aanvallers zonder schroom de plaatselijjke achterhoede onder druk zette. Laat Charleroi-voorzitter Abbas Bayat zijn trainer Thierry Siquet nog zijn eerste verjaardag (op 10 december) als hoofdtrainer vieren?

Scheidsrechter: Simon. Toeschouwers: 7.333. CHARLEROI: Laquait, Defays, Kéré, Vandenbroeck, Diallo (69' Sbaï), Chakouri, Chabaud (79' Benjelloun), Camus, Orlando (72' Yajour), Habibou, Théréau. KV MECHELEN: Renard, Chen, Van Hoevelen, Ivens, Asare, Persoons, Biset, Dunkovic (71' Gorius), Grondin (89' Imschoot), Mununga, Vleminckx (92' Rossini). Doelpunten: 22' Habibou 1-0, 36' Mununga 1-1, 75' Vleminckx (strafschop) 1-2. Gele kaarten: Chakouri, Vleminckx, Orlando, Gorius, Sbaï, Persoons, Vandenbroeck.

MEER OVER Charleroi

Meer voetbalnieuws