Roeselare dwingt Westerlo op de knieën: 1-0

Roeselare is nog lang niet dood. De rode lantaarn was zaterdagavond seizoensrevelatie Westerlo de baas. Na een knappe wedstrijd en vooral een sterke tweede helft dwong het Westerlo in de slotfase op de knieën.

pirombouts

Westerlo verving de geschorste Wils centraal achterin door Corstjens. Dennis Van Wijk puzzelde een stuk meer bij Roeselare. Jalliti en Smits kregen in een driemansverdediging voor het eerst hun kans en Oliseh schoof door naar het middenveld. Qua blok geen slechte zet van de Roeselaretrainer.

Westerlo krijgt kansen

In het eerste kwartier forceerde Westerlo nog twee heel goeie kansen. Scheelen mikte van dicht bij over en de thuisploeg mocht niet mopperen toen Tomou op het kwartier een knappe voorzet van Adams voorlangs schoof. Daarna vocht Roeselare zich terug in de wedstrijd en werd sterker en sterker.

Het bracht de bezoekers enkele keren serieus in de problemen. Vijf minuten voor de rust stuurde een prima voetballende Tanghe Dissa diep. De Malinees draaide zich voorbij twee verdedigers maar zag de bal in laatste instantie ontzet. Op slag van rust haalde Vanaudenaerde een hoekschop van Hietanen van de lijn.

Smits in slotfase

Ook in de herneming bleef Roeselare gretig voetballen en zich voluit geven. Dissa kreeg een assist van een wederoptredende Van Loo, die in augustus een defibrillator kreeg ingepland, niet voorbij De Winter. Zestig seconden later haalde Delen een kopbal van Mulisa van de lijn.

Roeselare ging er steeds meer zin in krijgen. De Winter tekende paraat op een kopbal van Smits en zweefde een vrije trap van Tanghe uit de kruising. Van Loo kanjerde op de kruising. In de slotfase gaf Smits met een geplaatste kopbal Roeselare waar het recht op had.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Burie. Toeschouwers: 4.600. ROESELARE: Sierens, Mirvic, Jalliti, Smits, Ouattara, Provoost, Oliseh, Tanghe, Soares, Dissa, Mulisa. WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Corstjens, Van Kerckhoven, Delen, Adams, Scheelen, Modubi, Farssi, Ruiz, Tomou. Doelpunten: 83' Smits 1-0. Vervangingen: 31' Soares door Van Loo, 41' Oliseh door Hietanen, 68' Adams door Timmermans, 68' Modubi door Van Imschoot, 75' Tomou door Ceesay, 78' Mulisa door Bétrémieux. Gele kaarten: Scheelen, Corstjens, Dissa. Rode kaart: 89' Vanaudenaerde (2x geel).

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws