Germinal Beerschot kan eindelijk nog eens winnen: 3-0

Germinal Beerschot stond alweer voor een levensbelangrijk wedstrijd. Wou men nog voor de winterstop een beetje vrijer kunnen ademen, dan moest er gewonnen van Moeskroen. En dat lukte: de Ratten wonnen met 3-0, mede dankzij een heroptredende Malki.

pirombouts

Trainer Anthuenis kon de Sanharib Malki recupereren en opteerde verder voor drie aanvallers met Dosunmu, Malki en Vandenbergh. Ederson bleef op de bank en Dheedene kreeg een verdedigende rol op het middenveld, waardoor De Wree in het centrum van de verdediging bleef.

Vandenbergh

Na een korte studieronde, nam Germinal Beerschot het initiatief volledig in handen. Doelman Proto beleefde een rustige eerste helft, iets wat niet kon gezegd worden van overbuur Volders. Die moest enkele knappe reddingen uitvoeren om de schade te beperken.

Germinal Beerschot was vooral gevaarlijk via de rechterflank, waar Dosunmu regelmatig werd vrijgespeeld of zijn rechtstreekse tegenstander Vandooren uitspeelde. Op één van die voorzetten moest Volders zich toch gewonnen geven, toen Vandenbergh in twee tijden de bal in doel schoot: 1-0.

Malki

Een erg scherpe Malki maakte het de Moeskroenverdedigers erg lastig. Toen Haroun een tegenaanval inzette en deze keer Malki op rechts wegstuurde, vond die Dosunmu aan de tweede paal. De Nigeriaan mikte naar de verste hoek, maar zijn zag zijn poging via de binnenkant van de paal in de handen van Volder belanden. Ook nadien moest Volders nog enkele keren gepast ingrijpen om Malki en een gedreven Wamfor van een doelpunt te houden.

Ook na de rust kregen we hetzelfde scenario. Germinal Beerschot ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt en werd daarvoor ook vrij snel beloond. Vandenbergh won een duel en duwde de bal lateraal voor doel waar Malki het snelst reageerde en met een gestrekt been de voorsprong verdiend verdubbelde: 2-0.

Zestiende plaats

Moeskroen probeerde nu toch iets terug te doen en trachtte greep te krijgen op het middenveld. Even kreeg Germinal Beerschot het lastig, maar toen Didier Dheedene een vrijschop voor doel bracht, kopte Dosunmu het nummer drie binnen. 3-0, einde verhaal: Germinal Beerschot kan eindelijk nog eens winnen en stijgt naar de zestiende plek in de rangschikking.

Hugo FRET

Scheidsrechter: De Bleeckere. Toeschouwers: 10.088. GERMINAL BEERSCHOT: Proto, M. Monteyne, De Wree, Van Dooren, P. Monteyne, Haroun, Dheedene (84' Ederson), Wamfor, Dosunmu (89' King), Malki (87' Né), Vandenbergh. MOESKROEN: Volders, El Araichi, Sapina, Van Gijseghem, Vandooren, Walasiak (64' Jaycee), Lepoint, Teklak (50' Assou-Ekotto), Oussalah (51' Sishuba), Custovic, Ouali. Doelpunten: 16' Vandenbergh 1-0, 50' Malki 2-0, 72' Dosunmu 3-0. Gele kaarten: El Araichi, Dosunmu.

Meer voetbalnieuws