Prinses van Luxemburg trouwt in Mechelen

In Mechelen trad aartshertogin Marie-Christine van Oostenrijk (26) zaterdag in het huwelijksbootje met graaf Rodolphe de Limburg Stirum (29). Heel wat royals tekenden present. Honderden nieuwsgierigen zagen onder meer prins Filip, prinses Astrid en koningin Fabiola de revue passeren. Voor de gelegenheid werd het centrum van Mechelen verkeersvrij gemaakt.

pirombouts

Zowel de aartshertogin als de graaf zijn geboren in Brussel. Ze kozen Mechelen omdat Margaretha van Oostenrijk, een voorouder in directe lijn, ooit in Mechelen woonde. De graaf woont ook in Mechelen. Zijn familie woont op een landgoed in Huldenberg, bij Leuven. De aartshertogin woont met haar familie in het Zwitserse Genève.

Sint-Romboutskathedraal

Na de plechtigheid in het stadhuis trok het koppel (op de foto: Marie-Christine van Oostenrijk met haar vader) richting Sint-Romboutskathedraal. Marie-Christine van Oostenrijk droeg een trouwkleed van de Brusselse modeontwerper Yves Dooms. Het satijnen kleed had een sleep van maar liefst vier meter. De sluier was van oude kant.

Nu in het nieuws