Koning is populairste Belg, Leterme populairste Vlaming

Koning Albert II is de populairste Belg. Dat blijkt uit een enquête van 'La Dernière Heure' en Radio Contact. Justine Henin strandt op een tweede plaats. De pas gestopte hoogspringster Tia Hellebaut vervolledigt de top drie.

pirombouts

De afgelopen dagen kregen 1.000 mensen de vraag voorgeschoteld wie hun favoriete Belg was. Er zijn opvallende regionale verschillen. Premier Leterme is de favoriete persoonlijkheid van de Vlamingen. Hij staat niet in de top vijf van Walen of Brusselaars, evenals de rest van de topvijf in Vlaanderen.

Koning Albert II is de numero uno in Wallonië en Brussel. In totaal krijgt Albert de meeste van de stemmen, Justine Henin. De net als haar met topsport gestopte Tia Hellebaut, Kim Clijsters en Kim Gevaert bekleden respectievelijk plaatsen drie, zeven en acht in de rangschikking.

Prinses Mathilde sluit de toptien, waarin Yves Leterme (4e) het op nationaal niveau nipt haalt van oud-premier Guy Verhofstadt. Hieronder de volledige toptien.

1. Koning Albert II 2. Justine Henin (oud-tennisster) 3. Tia Hellebaut (oud-hoogspringster) 4. Yves Leterme (CD&V) 5. Guy Verhofstadt (Open Vld) 6. Eddy Merckx (oud-wielrenner) 7. Kim Clijsters (oud-tennisster) 8. Kim Gevaert (oud-sprintster) 9. Benoit Poelvoorde (acteur) 10. Prinses Mathilde

Nu in het nieuws