Obama voorziet grootste financiële injectie sinds jaren '50

De toekomstige president van de Verenigde Staten, Barack Obama, gaat zwaar investeren in de infrastructuur van zijn land. Hij voorziet de tweede grootste investering in de geschiedenis van de VS. Alleen de bouw van de snelwegen, in de jaren '50, voorzag een grotere financiële injectie.

pirombouts

"Er zijn reeds 2 miljoen jobs verloren door de huidige recessie", stelt Obama in zijn toespraak. "We need action, action now." Hij belooft met zijn economisch herstelplan zo'n 2,5 miljoen jobs. De vorderingen zullen op de voet gevolgd worden.

"Use it or lose it"

Het energieverbruik in overheidsgebouwen moet drastisch naar beneden. "Onze regering heeft momenteel de duurste energierekeningen ter wereld. Dat moet veranderen", weet Obama. Ook de schoolgebouwen krijgen een upgrade. Hij wil ook dat elk kind toegang heeft tot het internet.

Obama gaat belastingsgeld aan de staten geven volgens het 'Use it or lose it'-principe. Als ze niet investeren in wegen of bruggen, gaat het geld terug naar Washington. Herbeluister een deel van zijn wekelijkse speech hieronder, via YouTube.

Nu in het nieuws