Ambtenaar verwijdert nee-filmpje van YouTube

Een ambtenaar van de stad Lier heeft er op eigen houtje voor gezorgd dat een filmpje tegen de heraanleg van de Grote Markt van YouTube werd verwijderd. "Aanstootgevend", reageren CD&V en N-VA.

cvanrompaey_fr

Lierenaar Bert Wollants maakte een alternatieve versie van de officiële 3D-film van de stad. Hij voegde een commentaarstem toe die kritiek gaf op het plan-Robbrecht. Hij plaatste het filmpje op YouTube, maar woensdag kreeg Bert van YouTube het bericht dat zijn film na een klacht verwijderd werd.

Manipulaties

Burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) bevestigt dat dit na een klacht van een stadsambtenaar gebeurde. "Hij deed dit, omdat hij van mening was dat het originele filmpje eigendom van de stad is. We laten het alternatieve filmpje niet opnieuw op YouTube plaatsen, omdat CD&V en N-VA ons dit niet vragen."

"We hopen dat deze poging tot ondemocratische censuur op YouTube het laatste incident is geweest in een lange rij van manipulaties om Lierenaars te misleiden en van intimidaties om Lierenaars het zwijgen op te leggen", zeggen voorzitters Marc Franquet en Toon Vaessens van CD&V en N-VA.

Voor of tegen heraanleg?

In aanloop naar de volksraadpleging op zondag 14 december laat Gazet van Antwerpen vanaf maandag elke dag een voor- en tegenstander van de geplande heraanleg aan het woord. Op vrijdag kan u op deze website ook aan twee polls deelnemen.

Chris VAN ROMPAEYMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio