1 / 2

"Aandeelhoudersvergadering Fortis werd gemanipuleerd"

Etienne Davignon, die dinsdag toch niet de voorzitter werd van de Fortis Holding, heeft de algemene aandeelhoudersvergadering, waarin hij opzij geschoven werd, fel bekritiseerd. Hij noemde ze geregisseerd en gemanipuleerd door organisaties als Deminor en de groep rond advocaat Modrikamen.

kscherpenberg

"Hun mannetjes hadden de microfoons overgenomen", aldus Davignon zaterdag in De Morgen. "Dezelfde geschiedenis kwam steeds terug: de oude raad van bestuur heeft gefaald, Davignon is een bondgenoot van oud-voorzitter Lippens, en alleen zij kunnen de kleine aandeelhouders vertegenwoordigen. Pure manipulatie was dat. Wie een andere mening had, kreeg de kans niet om ze te vertolken."

Doel

Davignon benadrukte nog maar eens dat zijn doel en dat van de aandeelhouders dezelfde waren. "Ik heb me kandidaat gesteld om iets te kunnen doen voor hen, omdat zij slachtoffer geworden zijn van een situatie die zij zelf niet gewild hebben."

Fortis geen lege doos

De afgewezen voorzitter zei ook dat er ook nog toekomst zit in Fortis. "Met een vermogen van 7 miljard euro ben je in België nog altijd een van de grootste spelers. De lage notering van het aandeel op de beurs is totaal krankzinnig. Er is cash, er is een gezonde verzekeringsmaatschappij en ook de toxische onderdelen zijn te saneren."

Nu in het nieuws