1 / 3

"Geen alcoholcontroles op snelwegen tijdens de feesten"

Bij Kerstmis en de overgang van oud naar nieuw zal er op de Belgische snelwegen niet gecontroleerd worden op alcohol. Volgens de socialistische vakbond ACOD is daar geen geld voor. Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) ontkent dat.

kscherpenberg

"Het is het einde van het jaar, iedereen zit aan zijn maximale aantal toegelaten overuren", aldus de vakbond. "Enkel wie van dienst is op 24, 25 en 31 december zal werken, maar die agenten kunnen enkel interventies doen en patrouilleren. Tijd voor alcoholcontroles hebben ze niet en extra manschappen kunnen niet betaald worden."

De voorgesteld BOB-campagne beloofde nochtans dat een groot aantal van de 180.000 alcoholcontroles op de snelwegen zou gebeuren. Het ACOD weerlegt dat deels. "Er zal tijdens de week gecontroleerd worden. Dat kost niets, dan moet iedereen bij de wegpolitie toch werken. Maar niet 's avonds, dat zouden overuren zijn."

Dewael

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael ontkent de uitspraken van het ACOD. "Het klopt niet", zegt zijn woordvoerder Jurgen Ritzen. "Tijdens de eindejaarsperiode zal er minstens elke dag één alcoholcontrole zijn op de autosnelwegen in ons land."

Antwerpen

In de provincie Antwerpen zijn alcoholcontroles niet helemaal uitgesloten. Het is mogelijk dat de provincie nog financieel zal bijspringen.

Nu in het nieuws