Clouseau start reeks Sportpaleisconcerten in stijl

Wie Clouseau in partystemming wil meemaken, hoeft niet te wachten tot het party concert van 31 december. Met een kleurrijke show die pas na een rustiger helft alle registers opentrekt, wordt ook elke ‘Clouseau Crescendo’-avond een fuifje de luxe, bleek gisteravond tijdens de première.

kscherpenberg

Vlaanderens populairste popgroep neemt de titel ‘Clouseau Crescendo’ ernstig door op een klein podium te beginnen, op theaterschaal bijna, en dat voor 15.000 mensen. Het hele eerste deel doen de geleidelijk binnendruppelende muzikanten, sterke songs en muzikale verrassingen - een doowop- ‘Louise’, een zwoel ‘Dansen’, ‘Domino’ met harmonica, de carnaveleske folk van ‘Verlangen’ - hun werk, onder een UFO-achtige lichtschotel.

Uitputtingsslag

Daarna pas bloeit de show helemaal open en maakt ook het hele podiumontwerp weer indruk. Het hellende vlak waarop de groep plaats neemt lijkt wel de vloer van een dancing, met daarin rode LEDlichtjes die de link leggen naar het enorme, gegolfde beeldscherm van 50 bij 8 meter.

Die golf komt ook terug in de lichtbruggen en in de catwalk die later in de show Koen en Kris Wauters naar het publiek brengt, zelfs dichter dan ooit bij de hoogste tribune.

‘Clouseau Crescendo’ is dus een lust voor het oog - daarvoor zorgen onder meer 226.000 LED-lichtjes - maar ook deze keer maakt Clouseau niet de fout om de show voorrang te geven op de muziek. Ook wanneer de decibels toenemen, wordt een juiste dosering streng bewaakt, en zorgen streepjes humor - een meisjesachtig dansje met de hele groep of de animatiebeelden van Koen en Kris, achtervolgd door een horde fans - voor zelfrelativerende knipogen.

Twee keer

Met 33 songs is ook deze concertreeks een uitputtingsslag, die voor minder fanatieke bezoekers wat korter mag. Maar ook zij krijgen zelden de kans zich te vervelen, zelfs wanneer twee liedjes (‘En Dans’ en nieuwe single ‘Wat een leven’) twee keer worden gebracht.

Voor het eerst breit Clouseau aan een Sportpaleisreeks een slot met een speciaal oudejaarsconcert, met gasten als Sandrine, Brahim, Regi en Soulsister. ‘Clouseau Party Concert’ heet dat. De titel had perfect boven élke decembershow van deze groep kunnen staan.