Nieuwe namen maken einde aan verwarring

De wijk Sint-Anna op de grens van Hamme en Waasmunster krijgt nieuwe straatnamen en huisnummers. De huidige varianten zorgen te vaak voor verwarring bij De Post, maar ook bij de hulpdiensten. De buurtbewoners reageren tevreden.

Hulpdiensten aan het verkeerde adres en postbodes die het noorden kwijt zijn, op de grens van Hamme en Waasmunster is het schering en inslag. “In Sint-Anna zijn er veel woningen met eenzelfde straatnaam en huisnummer. De ene woning staat in Hamme, de andere in Waasmunster”, zegt voorzitter Antoine De Meirsman van de wijkraad. “Dat zorgt voor heel wat verwarring bij De Post, maar ook ziekenwagens en de brandweer staan vaak voor de verkeerde deur.”

De invoering van nieuwe straatnamen en huisnummers moet alle verwarring uit de wereld helpen. Wijkbewoner Arsène Van Havermaet is een tevreden man. “Dit is een grote verbetering en zal veel problemen oplossen bij het zoeken naar de juiste straat met het juiste huisnummer, in de juiste gemeente. De nieuwe naam Durmebrugbaan of –laan voor het stuk Sint-Anna vanaf de Ardoyestraat tot de Durmebrug in Waasmunster is nog onzeker. Vooral vanuit Waasmunster komen vragen om de naam Heirbaan te gebruiken vanaf de grens met Grembergen tot de Durmebrug. Dat is een historische naam die verwijst naar de oude heirbaan Hulst-Lessen.”

De wijkraad wil ook de toeristische wegen een naam geven. Dat is nodig om snelle interventies van hulpdiensten mogelijk te maken. Het gaat daarbij over: het pad naar Bulbier, het Polderstraatje tegenover de Rupsenstraat en het Niestraatje’tussen het Boerinnekapelletje en de Hellestraat. Die drie wegen maken ook deel uit van een officiële fietsroute.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio