“Wij gaan voor gezelligheid”

Een beetje geïnspireerd door een Franse bar-tabac openden Wim en Tine Daelemans onlangs een nieuwe krantenwinkel aan de Ooststatiestraat in Kontich. Geen gewone gazettenwinkel, want wie wil, kan er rustig zijn krant lezen met een kop koffie.

“Lang hebben we niet moeten nadenken, toen we zagen dat dit pand op de hoek van de Oost-statiestraat te koop stond”, vertelt Tine. “Vroeger was hier een kruidenierswinkel en eigenlijk wisten we in het begin niet goed welk soort zaak we hier zouden starten. Geïnspireerd door de Franse en Italiaanse bar-tabac hebben we dan besloten om een krantenwinkel te openen met een drankentoog.”

Tine en Wim staan sinds vorige week te glunderen achter de toog van hun nieuwe winkel. “We hebben de zaak helemaal verbouwd en zijn best fier op het resultaat. De ligging is ook ideaal, in deze buurt zijn we de enige krantenwinkel.”

Verder uitbouwen

Wie niet gehaast is, kan dus in de winkel een kop echte verse koffie drinken en ondertussen de krant lezen. “En wie wel gehaast is, kan koffie meenemen in een afgesloten bekertje. We merken nu al dat het concept werkt. Er zijn klanten die ’s morgens hun koffie meenemen voor onderweg. Vermoedelijk weten die dan al, dat ze toch in de file zullen staan.”

’t Krantenbarreke is in geen enkel opzicht een klassieke dagbladhandel. “Dat klopt. We gaan de zaak nog verder uitbouwen. Volgend jaar in april openen we een terrasje en zullen we ook uitpakken met een volledige drankenkaart. De klanten zullen hier dan ook terechtkunnen voor koffiekoeken, croissants en croque-monsieurs."

"Verder gaan we eerst even aftasten waar de mensen zoal naar vragen en zullen we in functie daarvan ons assortiment uitbreiden. Er is nog plaats genoeg in de winkel. Toch gaan we vooral voor gezelligheid. Iedereen moet werken om zijn brood te verdienen, als we dat op een aangename manier kunnen doen, is dat mooi meegenomen.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio