De Salamander weer open

Er waait een nieuwe wind door De Salamander. Jean-Paul en Christel hebben het café vorig weekend officieel heropend. ”We willen er een bloeiende zaak van maken.”

Ongeveer acht maanden geleden berichtten we nog over het faillissement van het café, op de hoek van de Jozef Hendrickxstraat en de Voorkempenlaan. Daarna stond het pand een tijdje leeg, tot Jean-Paul en Christel het enkele weken geleden in de gaten kregen.

De twee zijn goede vrienden en allebei kind van zelfstandigen. Jean-Paul was lange tijd bakker en Christel cafévrouw: ze weten dus wat werken is. ”We gingen een huurcontract aan voor het hele gebouw, zowel voor het café op het gelijkvloers als de leefruimtes erboven”, zegt Christel. ”We hebben niet zo veel aan het café veranderd, buiten het hangen van lampenkappen of een wandtelevisie. Ook de buitenkant is aan een opfrisbeurt toe. Vroeger kon je hier een hapje eten of een potje biljarten, en dat zal nu niet anders zijn.”

De eigenaars mikken ’s middags op schoolgaande jeugd en ’s avonds op een ouder publiek, maar iedereen is welkom. Ze willen De Salamander geen danscafé noemen, wat niet wegneemt dat de muziek bij momenten een streepje luider wordt gezet.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio