Kerstshoppen in sprookjessfeer

Kerstshoppen in Mechelen krijgt dit jaar een nieuwe dimensie. Tijdens de koopweekends van 13-14 en 20-21 december toveren de handelaars en de stad de straten om tot sprookjespleinen. De middenstand geeft voor 8.000 euro prijzen en waarde­bons weg.

Kuieren door de sfeervol verlichte winkelstraten kan tijdens de koopweekends op zaterdag van 10 tot 18u, en op zondag van 14 tot 18u. Je kan zelfs een ritje in de witte koets van de sneeuwkoningin winnen.

Hans en Grietje treden op in jeugdcentrum Metteko in de Zakstraat terwijl (groot)ouders hun laatste eindejaarsinkopen doen. Dat kan op 14, 20 en 21 december, telkens van 14 tot 18u.

IJsartiest en fee

Op de IJzerenleen kan je een wensfee op stelten aan het werk zien, of een ijsartiest die tovert met beitel en hamer. Opwarmen is mogelijk aan een jeneverbar.

Vuurinstallaties

Op de Vismarkt loop je een meisje met zwavelstokjes tegen het lijf. Overal waar je van 16u tot middernacht kijkt, zie en hoor je onverwachte vlammetjes en dwaallichtjes. De middenstand bereidt gerechtjes uit alle windstreken.

Marokkaanse tent

Op de Veemarkt staat een gedecoreerde Marokkaanse tent. Geert Beullens kruipt in de huid van Baron Van Münchhausen en vertelt ’waanzinnige’ reisverhalen. Je kan ook een gek fietsenparcours afleggen, of gewoon smullen van zoete lekkernijen.

Ganzenfanfare

Binnenstad-Zuid pakt op de Korenmarkt uit met een ganzenfanfare (13-14 december). De Bremer Stadsmuzikanten vormen tijdens het weekend van 20 en 21 december een muzikale dierenparade met paard, hond, ezel en haan. Wie dat wil, mag mee op de foto met de bonte parade.

Sneeuwmannen

In de Guldenstraat delen sneeuwmannen op 20 en 21 december snoepjes uit aan passanten. De handelaars van de Bruul zorgen tijdens de cadeautjesjacht voor sfeermuziek met een kerst-brassband.

Streekbier

De handelaars van de Désiré Boucherystraat organiseren op 21 december straat­theater, en een cruisertocht door de stad. In de O.L.Vrouwestraat krijg je in verschillende winkels bij een aankoop Mechels streekbier cadeau.

Meer info:

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio