Geel zoekt schoon volk

Zeventien kandidaten dingen nog tot einde maart naar het allereerste kroontje van Miss & Mister Geel en Miss & Mister Urban Style. Initiatiefneemster An Kauwenberghs uit Geel vond het de hoogste tijd dat de Barmhartige Stede met eigen gezichten kan uitpakken.

Het startschot voor de eerste Geelse missverkiezing vond niet toevallig plaats in een horecazaak op de Geelse Markt. Het hippe Bozart verzamelde zeventien jonge kandidaten die de komende maanden dingen naar vier titels.

“Geelse horeca- en handelszaken werken volop mee om van dit evenement een succes te maken. Het is een verkiezing voor en door Geel. Op 29 maart tonen onze finalisten hun kunnen tijdens een een heuse show”, zegt An Kauwenberghs. Zij vormt met choreografes Wendy Dethel uit Laakdal en Rithy van Hoecke uit Geel de organisatie van de verkiezing.

Toerisme

“Omliggende gemeenten zoals Mol en Balen hebben een eigen missverkiezing. Ik vond als geboren en getogen Geelse dat ook een stad als Geel behoefte had aan een eigen gezicht. Bij de casting keken we niet enkel naar het uiterlijk. Vooral het gedrag en de motivatie waren belangrijk”, duidt Kauwenberghs.

“De finalisten komen niet allemaal uit Geel, maar ze hebben wel allemaal een binding met de stad. Ze gaan Geel de komende maanden cultureel leren kennen. Toerisme Geel vaardigt namelijk ook een jurylid af.”

Urban Style

De wedstrijd kroont daarnaast nog de eerste Miss & Mister Urban Style. De acht finalisten zijn tussen veertien en zestien jaar oud. “Daarvoor zoeken we vooral coole types die een band hebben met de hiphopcultuur. Deze wedstrijd brengt vooral het sportieve dansaspect naar voor”, besluit de organisatrice.

Meer info:

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio