Regio krijgt nieuwe sportinfrastructuur

Zowel de gemeente Duffel als de stad Lier kunnen in 2011 een nieuwe sporthal bouwen. De Vlaamse regering selecteerde de subsidieaanvraag van beide gemeenten. De realisatie gebeurt in samenwerking met een privépartner, zodat Lier en Duffel de grote investering niet ineens moeten doen.

cvanrompaey_fr

De Vlaamse regering wil een inhaalbeweging in sportinfrastructuur verwezenlijken en werkte daarom het Vlaams Sportinfrastructuurplan uit. Via de methode van publiekprivate samenwerking (PPS) wil zij sportinfrastructuur realiseren voor een investeringswaarde van 225 miljoen euro. Het gaat om 73 kunstgrasvelden, 43 eenvoudige sporthallen, 4 eenvoudige zwembaden en 10 multifunctionele sportcentra.

Rooienberg

"Sinterklaas bestaat dan toch echt", reageert de Duffelse schepen van Sport Patrik Van Herck (CD&V). "Hierdoor zal de sporthal die we in de derde renovatiefase van ons sportcentrum aan de Rooienberg gepland hadden, er sneller staan. De nieuwe sporthal komt achter het speelplein en het skatepark. Volgens het standaardbouwprogramma heeft de sporthal een nettosportoppervlakte van 44 bij 24 meter een minimum vrije hoogte van 7,5 meter."

Hoge Velden

In Lier komt de nieuwe sporthal aan de Hoge Velden, op de hoek van de Ring (R16) en de Aarschotsesteenweg, waar op termijn ook het nieuwe voetbalstadion van Lyra komt. "Het is onze bedoeling om voor een grotere sporthal dan de voorgestelde standaardafmetingen te gaan", zegt de Lierse schepen voor Sport Freddy Callaerts (Lier Leeft). "Met deze sporthal willen we immers de Pallieterhal compenseren die over enkele jaren zal verdwijnen. Daarom mikken we op een hal waarin we twee basketbalvelden naast elkaar kunnen aanleggen. Maar in de nieuwe sporthal zijn natuurlijk ook alle andere sporttakken welkom."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio