Bedrijven vangen subsidies

Minister van Gelijke Kansen en Sociale Economie Kathleen Van Brempt (sp.a). verleent subsidies aan twee gezinsvriendelijke diensten in Lierse ondernemingen. Het gaat om kinderopvang en een strijkdienst.

cvanrompaey_fr

Kathleen Van Brempt deed ongeveer een jaar geleden een oproep naar bedrijven om te investeren in gezinsvriendelijke diensten om de combinatie werk-gezin van hun werknemers te verbeteren. De Antwerpse projecten zijn in het totaal goed voor 444.000 euro subsidies en 54 bijkomende voltijdse banen.

In Lier gaat het vooreerst om kinderopvang die de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en de vzw Stekelbees zullen aanbieden aan de werknemers van de twaalf bedrijven in de kmo-zone Duwijckpark. "Er is plaats voor 27 kindjes tot drie jaar in een gebouw van de vzw Mivas langs de Antwerpsesteenweg", zegt Geert Penneman van de POM.

De vzw Mivas ontvangt zelf ook subsidies. "Deze beschutte werkplaats zal in hetzelfde gebouw een strijkdienst aanbieden aan de werknemers van de bedrijvenzones Duwijckpark, Hagenbroek, Antwerpsesteenweg en Mallekot. De totale subsidie voor Lier bedraagt 142.225 euro: de helft van de totale uitgave. De twee projecten samen bieden werk aan dertien voltijdse jobs", vertelt Geert Penneman.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio