Competitiehervorming gaat gewoon door

De competitiehervorming van de Jupiler League gaat gewoon door zoals enkele maanden geleden overeen gekomen. De laatste dagen gonsde het van geruchten dat een meerderheid van de eersteklassers de competitiehervorming zou willen herzien, maar op de vergadering van de Pro League bleek er van dat ongenoegen niet veel aan.

jrosquin

Vanaf volgend seizoen zal de competitie inkrimpen met twee clubs tot een aantal van 16 en komen er play-offs aan het einde van de reguliere competitie. Na uitspraken van de directeur van Standard, Pierre François, leek het of de landskampioen plots het plan wilde herzien.

Ook een resem middenmoters en staartploegen zouden lang niet meer zo enthousiast zijn over het ingrijpende plan, omdat ze zouden vrezen meer kans te maken op degradatie naar tweede klasse.

Op de vergadering van de Belgische profclubs werd echter nauwelijks gerept over het al dan niet herzien van de hervorming. Wel werd er gepraat over een aantal concrete toepassingen, zoals de datum van de start van de competitie, het al dan niet invoeren van kerstvoetbal en het verloop van de play-offs.

Meer voetbalnieuws