1 / 3

Cercle Brugge klopt AA Gent met 3-1

In een vooruitgeschoven match van de vijftiende speeldag in de hoogste klasse van het voetbal heeft Cercle Brugge AA Gent met 3-1 verslagen.

ssimons

Bij Cercle had Gombani last van de adductoren. Hij stond niet aan de aftrap. Bij AA Gent moest men het zonder Bernd Thijs stellen. Die zag zijn 250ste wedstrijd in eerste klasse de mist ingaan door ziekte. Zijn vervanger heette Myrie.

Eerste helft zonder doelpunten

Het duurde tot voorbij het uur vooraleer de openingstreffer viel. Serebrennikov bracht de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

Meteen leek de ban gebroken, want amper vijf minuten later verdubbelde De Sutter de score: 2-0.

Penalty

Match gespeeld, zo leek het, maar kort voor tijd kreeg AA Gent nog een penalty. Olufade miste niet vanop de stip: 2-1 en Gent kon alles op alles gaan zetten om de gelijkmaker nog uit de brand te slepen.

De Buffalo's kregen echter het deksel op de neus: het was Cercle dat twee minuten na het strafschopdoelpunt de zege veiligstelde toen de Sutter zijn tweede van de avond maakte: 3-1.

AA Gent en Cercle hebben nu elk 22 punten en staan daarmee respectievelijk 7de en 8ste in het klassement.

Scheidsrechter: Paul Allaerts CERCLE BRUGGE: Verbist, Boi, Viane, Portier, Nyoni, Sergeant, Serebrennikov, De Smet (92' Vidarsson), Buffel (86' Gombami), De Sutter (90' Fernandes), Iachtchouk. AA GENT: Jorgacevic, Myrie, Duarte, De Roeck, Thompson, Grondin, Rosales (76' El Ghanassy), Maric (79' Azofeifa), Ruiz, Olufade (90' Nfor), Foley. Doelpunten: 66' Serebrennikov 1-0, 71' De Sutter 2-0, 85' Olufade 2-1 (pen), 87' De Sutter 3-1. Gele kaarten: Foley, Boi, Nfor. Rode kaarten: Geen.

Meer voetbalnieuws