Facebook getroffen door Koobface-virus

Facebook-gebruikers zijn het doelwit geworden van hackers, die via het virus 'Koobface' proberen om geheime gegevens van de surfers, zoals kredietkaartnummers, in handen te krijgen.

ssimons

Koobface valt de surfers aan via de sociale netwerksite Facebook. Gebruikers van Facebook zullen berichten die ze krijgen via hun vrienden namelijk niet snel wantrouwen.

De berichten in kwestie hebben titels zoals "Je ziet er geweldig uit in deze nieuwe video". Het bericht leidt de nietsvermoedende lezer naar een site waarop gevraagd wordt de nieuwste update van Adobe Flash Player te installeren. Wie dit installeert, heeft een besmette computer. Telkens de gebruiker naar sites als Google of MSN surft, zal hij naar besmette sites worden geleid.

In de lift

"Het lijkt erop dat hacken via sociale netwerksites in de lift zit in vergelijking met hacken via e-mail", zegt Craig Schmugar van McAfee Inc, dat anti-virussoftware maakt.

De beheerders van Facebook raden getroffen surfers intussen aan om besmette e-mails te verwijderen. Op www.facebook.com/security wordt hierover meer informatie verstrekt.