68 bewoners Berchems rusthuis mogen blijven

De 68 bewoners van het gloednieuwe rusthuis De Veldekens kunnen opgelucht adem halen nu ze toch mogen blijven en niet geëvacueerd moeten worden zoals gevreesd. Bij een routinecontrole werd donderdag vastgesteld dat er nog een hoop technische tekortkomingen waren aan het gebouw, waar nog volop de laatste hand aan wordt gelegd.

jrosquin

De grootste struikelblok voor de controleurs was het gebrek aan brandwerende deuren. Ook was er een probleem met de evacuatiewegen en de stabiliteit van de brandweg. Bijgevolg zijn er grove tekortkomingen op vlak van brandveiligheid en dreigde de stad er mee de bewoners te evacueren indien de situatie tegen vrijdag niet drastisch gewijzigd zou zijn.

Klaarblijkelijk werd er de laatste dagen nog met man en macht gewerkt aan het nieuwe rusthuis, want na een nieuwe controle vonden de vertegenwoordigers van de stad dat er vrijdag wel aan de eisen was voldaan.

De huidige 68 bewoners mogen dus ter plekke blijven, maar pas wanneer het gebouw definitief wordt opgeleverd mag de volle capaciteit benut worden. In totaal kan De Veldekens 150 bewoners huisvesten.

Lees ook:

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio