Vereniging pleit voor gemeenschapscentrum

De nieuwe vereniging ’De Hoveling’ werd opgericht met een zeer concreet doel voor ogen. Sinds de sluiting van parochiezaal Prinsenhof heeft Hove geen ontmoetingsplaats meer. Een aantal gelijkgestemde zielen wil daar nu wat aan doen.

jvandermosten

”Sinds de sluiting van het Prinsenhof, nu acht jaar geleden, is er in Hove geen enkel initiatief genomen om die leegte op te vullen”, zegt woordvoerder Theo Nuyts. ”Veel inwoners missen het ontmoetingscentrum. Daarom hebben we met een aantal mensen, onder wie mensen van de middenstand en het verenigingsleven, besloten om actie te ondernemen.”

De Hoveling wil alle betrokken instanties - het gemeentebestuur, de middenstand, kerk, verenigingen en burgers - samenbrengen om een oplossing te zoeken voor het probleem. ”De jeugd heeft een nieuwbouw gekregen, het wordt nu tijd om wat voor cultuur en het verenigingsleven te doen. Het Prinsenhof werd destijds opgericht met de financiële steun van de parochianen en sympathisanten, we hebben dus recht op een nieuwe ontmoetingsplaats.”

De oprichters van De Hoveling, Hilde Broothaers, Louis Lemeire, Dries Roels, Jef Vangenechten, Alida Huybrechts, Theo Nuyts en Frans Sermeus stuurden het schepencollege vorige week een brief met al hun verzuchtingen en vragen. ”We begrijpen de bezorgdheid”, reageert burgemeester Luc Vuylsteke (CD&V). ”De zaak is nog maar pas besproken in het schepencollege, we gaan die mensen zeker uitnodigen voor een gesprek en zien wat we kunnen doen.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio